LA PANERA DELS TRESORS

Bon dia a tothom!! 

Avui volem parlar-vos d'una fantàstica proposta per infants a partir de 6 mesos: la panera dels tresors!! Aquesta és molt fàcil de construir donat que està formada per materials diversos amb molt de potencial per tal que els infants puguin experimentar i conèixer les seves característiques de manera global. A l'hora d'escollir els objectes, cal que tinguem en compte que molts d'ells aniran directament cap a la boca i, per tant, han de ser fàcils de netejar així com caldrà que cridin l'atenció, siguin suficientment resistents i puguin proporcionar noves referències als infants.
Els infants més grans han sabut trobar una altra dimensió a la proposta. Han donat un significat  simbòlic als diferents objectes i ho han convertit en una bateria musical, en un pany d'una porta, etc.


                         

Amb aquesta proposta busquem estimular el desenvolupament integral dels infants a través dels sentits. Nosaltres, com adults, també juguem un paper interessant en la proposta com a estimuladors. És a dir, cal que siguem observadors i combinen els objectes en forma de petits  "reptes" buscant que l'infant posi a prova les seves capacitats motrius. Per exemple, podríem col·locar unes claus fins d'una llauna i que l'infant provi de treure-les. Tot i això, també pot resultar interessant la ubicació de la panera per treballar l'autonomia de l'infant. Si la col·loquem a un lloc on sigui accessible per l'infant, per exemple a terra, podrà accedir-hi si li ve de gust. Comentaris