EL PATI

Hola a tothom!

Aquesta setmana us volem parlar del pati. El pati és un altre espai que forma part de la llar. Ens agrada plantejar activitats tenint en compte els espais interiors i exteriors. No tan sols és un espai per sortir a esbargir-se sinó que en ell s’hi originen un munt d’aprenentatges pels infants. En el nostre pati hi trobem un munt d’estructures on els infants hi interactuen lliurement. A més, comptem amb material divers que anem oferint en dies diferents per tal de preservar la màgia i les ganes de jugar amb tots ells, evitant així de l’avorriment de la quotidianitat.
Ja abans de sortir al pati els infants més grans fomenten la seva autonomia tot posant-se ells sols la seva jaqueta. Primer col·loquen la jaqueta oberta a terra (amb la caputxa als peus), hi posen una mà a cada forat, estiren els braços cap a dins tot aixecant-la una mica amunt i finalment se la passen per sobre el cap. Veiéssiu que bé que fan el procés!


Un cop a fora, és el moment de posar en marxa la seva motricitat, per això tant poden estar corrent o saltant com enfilats o pujant a les diverses estructures. També un meravellós moment per veure com observen amb deteniment l’entorn que els envolta tot observant els diversos animalons petits, com agafen i col·leccionen fulles, pals i boletes i com interactuen amb la sorra o l’aigua. A més, al ser l’espai que comparteixen petits i grans durant més estona podem veure com sorgeixen conductes precioses de protecció i cura cap als més menuts, com s’ajuden uns als altres i fins i tot com comparteixen material i riures. 
Comentaris