QUAN L'EXTERIOR ES VESTEIX DE BLANC

Bon dia a tothom!!

Des de la llar d'infants ens agrada promoure les sortides a l'exterior donat que creiem que és un espai i un moment on els infants poden observar el seu entorn més proper lliurement creant així noves preguntes i reptes i, alhora, forjant nous interessos. 

Tanmateix, es destapen temàtiques que sorgeixen del temps real. Un exemple seria la de l'última sortida que vam fer a un parc del poble. Mentre anàvem pel camí, vèiem que hi havia moments que el sol ens tocava a la cara i altres trossos del carrer que no. En aquest moment van sorgir respostes com: per què tanquem els ulls? 

La sorpresa va ser quan, en arribar al parc, vam veure que hi havia parts que no hi tocava el sol i que, per tant, estava gelat! El gel és un element poc conegut per la majoria d'infants i, a alguns d'ells, els ha despertat curiositat i ganes d'experimentar amb ell. L'hem tocat i hem vist que era fred i que, al cap de poc de tenir-lo a la mà, es convertia amb aigua. Tanmateix, hi havia infants que preferien conèixer-lo des d'altres sentits: com el gust. 


Hem volgut donar espai i temps als infants que experimentar amb aquest element que els ha cridat l'atenció estant nosaltres allà a prop per oferir-los seguretat si així ho necessitaven. 



















"Hem de donar als infants l’oportunitat de sentir abans de comprendre, d’experimentar abans de conèixer, ja que no hi ha res en la intel·ligència que no hagi passat abans pels sentits”. 

                                                                Jean Piaget

Comentaris

Entrades populars