Reproduccions simbòliques



Bon dia, famílies!


Acabem la tercera setmana d'aquest curs a la llar i sembla que cada vegada els infants estan més familiaritzats amb l'espai, els companys i les educadores. Entremig dels diferents moments d'adaptació, el joc simbòlic ha anat prenent força.
Entenem el joc simbòlic com una reproducció que fan els infants de la seva realitat quotidiana. Aquest apareix de forma espontània i, un mateix element, pot suggerir diferents estímuls a cada infant. Aquest tipus de joc afavoreix la seva creativitat, imaginació, llenguatge i, alhora, aquesta imitació, ajuda als infants a interioritzar i a comprendre millor determinats rols o relacions socials.

Durant aquesta setmana, hem anat traient materials a l'exterior de la llar. Davant d'un mateix element, els infants n'han fet diferents enfocaments.







A l'Ane, el cordill li va recordar en una acció quotidiana que els permet obrir les portes. Mentre que l'Iu, va estar observant el cordill lligat amb el tub de cartó, i ho va utilitzar per tibar-lo per després deixar-lo anar i feia -"fiu", com algun element agafés velocitat.





Comentaris

Entrades populars